Tarih: 20.09.2024 10:13

İSDAK DERNEĞİNDEN MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN ANLAMLI PROJE

Facebook Twitter Linked-in

İskilip Kültür Turizm Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (İSDAK) tarafından hazırlanan “Minik Eller İskilip’i Boyuyor” Projesi kapsamında İskilip kültürünün minik yavrularımıza aktarılması hedeflenmiş bu kapsamda da İskilip coğrafi işaretli ürünlerinin yer aldığı boyama kitabı, İskilip kültürümüzde özel bir yere sahip yazma baskı tekniği ile hazırlanmış kalemlikler ile CE belgeli kanserojen madde içermeyen boya kalemlerini İskilip’teki okula yeni başlayan minik öğrencilere dağıtımına başladı. 

İSDAK Derneği Başkanı Hasan Güçlü yaptığı açıklamada “Bugün Sakarya İlkokulundan başladığımız etkinliğimizi Bugün ve yarın ilçemizde bulunan tüm ilkokul 1. sınıf öğrencilerimize ulaştıracağız. İskilip ilçemizde ilk defa kültür değerlerinin boyama kitabı haline getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ve dernek üyelerimizin maddi katkıları ile hayata geçirilen proje kapsamında minik öğrencilerin İskilip Kültürünün yer aldığı Coğrafi işaret almış ürünlerin animasyon çizimleri boyama kitabı haline getirilerek öğrencilerle buluşturduk. Öğrencilerin motor becerilerinin gelişimine destek olacak Boyama kitaplarının aynı zamanda İskilip kültürel ürünlerinin bir kısmını görsel olarak ta hafızalarında kalması için çalışmamızı gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca bizleri bugün yalnız bırakmayan Kaymakamımız Sayın Ramazan Polat’a Belediye Başkanımız Sayın İsmail Çizikci’ ye İl Kültür Müdür Yardımcımız Sayın Osman Keser ve Zeki Kaya’ya Okul Müdürlerimiz ve Öğretmenlerimize öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. “ Dedi.

İskilip Sakarya İlkokulunda başlayan Dağıtım etkinliğine İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, Belediye Başkanı İsmail Çizikci, İl Kültür Müdür Yardımcısı Osman Keser, Zeki Kaya ile İSDAK üyeleri, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı etkinlik öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —