İSKİLİP’E 60 MİLYON LİRA DEĞERİNDE PROJE MÜJDESİ

İSKİLİP’E 60 MİLYON LİRA DEĞERİNDE PROJE MÜJDESİ

İskilip Ziraat Odası’nın Çorum’un parlayan bir yıldızı olduğuna dikkat çeken başkan Şahin, bununla yetinmeyeceklerini ilerleyen zamanlarda İskilip Ziraat Odası’nı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacaklarını kaydetti.

İskilip Ziraat Odası Başkanı Mücahit Şahin, İskilipli çiftçileri sevindirecek projeler üzerinde çalıştıklarını ve bu projelerde sona yaklaştıklarını, bu projelerin toplamda 60 milyon liraya yakın değerde projeler olduğunu belirttiği açıklamasında, bu projelerin müjdesini 2023 yılının Ocak ayı içerisinde açıklayacağını duyurdu. 

Gazetemiz ve İskilipliyiz.com’un Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Kaba’nın ortaklaşa yaptığı canlı yayında konuşan İskilip Ziraat Odası Başkanı Mücahit Şahin, oda başkanı olduğu dönemden bu güne İskilip çiftçisine yapılan hizmetlerden bahsetti. Bu hizmetleri yaparken hazırladıkları projelerde çeşitli engellemelere maruz kaldıklarını da anlatan başkan Şahin, hiçbir zorluğa boyun eğmediklerini ve karşılarına çıkan bu zorlukların kendilerini hiçbir zaman yıldırmadığını, İskilip halkına hizmet etmekten büyük onur ve mutluluk duyduklarını kaydetti.

İskilip Ziraat Odası’nın Çorum’un parlayan bir yıldızı olduğuna dikkat çeken başkan Şahin, bununla yetinmeyeceklerini ilerleyen zamanlarda İskilip Ziraat Odası’nı Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacaklarını kaydetti. 


ÇİFTÇİLERİMİZ ÜRÜNLERİNİ İYİ FİYATA PAZARLAMA İMKANINA KAVUŞACAK
İskilip Ziraat Odası’nca hazırlanan “Dondurarak Sebze Meyve Kurutma Tesisi Projesi”nin Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca kabul edildiğini hatırlatan başkan Şahin, “Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İskilip Ziraat Odasınca hazırlanan ve proje bütçesi 6 milyon TL olan ek bütçeyle birlikte 9 milyon TL olacağı tahmin edilen, dondurarak sebze, meyve kurutma projesi DOKAP tarafından kabul edildi. Projenin hayata geçmesi ile birlikte, çiftçilerimiz taze olarak hasat ettikleri meyve ve sebzelerini dondurarak kurutmak suretiyle, sağlıklı ve güvenilir gıda koşullarında üretilen, hiçbir besin kaybına uğramayan ürünlerini, daha kolay ve daha iyi fiyatlara pazarlama imkânına kavuşacak. Mevsiminde bol miktarda üretilen meyve ve sebzeler, tesiste kurutma işlemlerinden geçtikten sonra raf ömrü uzun, lezzet ve aromasını kaybetmemiş, kaliteli ürün halini almış olacak olup, kış aylarında da tüketilecek, ilçe ekonomimize katkı sağlamış olacak. Bu projeyle elde edilecek olan meyve tozu ve protein tozu gibi yan ürünlerde olacaktır. Bu sayede yöredeki ürünler en ufak parçasına kadar değerlenmiş olacak ve yöreye ciddi katma değer sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi. 

Şu anda hali hazırda üzerinde çalıştıkları çeşitli projelerinde olduğunun altını çizen başkan Şahin, 2023 yılının Ocak ayını işaret ettiği açıklamasında, “Şu anda üzerinde çalıştığımız yaklaşık 60 milyon lira değerinde projelerimiz var. İnşallah 2023 yılının Ocak ayında bu projelerimizi de kamuoyu ile paylaşacağız. Şunu da belirtmek isterim ki İskilip Ziraat Odası artık Çorum’un parlayan yıldızı oldu. İnşallah önümüzdeki süreçte Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. 2 yıllık bir pandemi süreci geçirmemiz bizim en büyük şanssızlığımız oldu. Yoksa biz bu projelerin üstüne bir bu kadar daha proje yapar, halkımızın hizmetine sunardık. Biz İskilip Ziraat Odası olarak yaptığımız ve devam ettirdiğimiz projeler sayesinde devletimiz nezdinde de bir güven sağladık” dedi. (Ali Osman Dalkuç) 


İskilip Ziraat Odası Başkanlığı tarihinde 38 yaşında en genç İskilip Ziraat Odası Başkanı olan Mustafa Şahin’in oğlu olan Mücahit Şahin,  babasının bu rekorunu kırarak 32 yaşında İskilip Ziraat Odası başkanı olmuştu. (Ali Osman Dalkuç)