Tarih: 27.09.2024 09:27

İSKİLİP'TE AHİLİK HAFTASI ÇOŞKUSU

Facebook Twitter Linked-in

Kaymakamlık ve Belediye işbirliğinde, kamu kurumları ve esnaf odalarının katkılarıyla Ulu Camii önünde Ahilik Haftası kutlama programı düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Ramazan Polat, Belediye Başkanı İsmail Çizikci, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Koruyan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, Stk temsilcileri, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, etkinlikte yaptığı konuşmada, İskilip'in kadim bir şehir olduğunu, mayasında esnaf ve sanatkarlık bulunduğunu söyledi. Polat, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı İsmail Çizikci’de etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, “İlçemizde uzun yıllardır esnaflık yaparak ekonomimize katkı sunan kıymetli esnaflarımıza başarı belgelerini takdim ettik. Esnaflarımızın, kamu kurumlarımızın ve okullarımızın düzenlediği sergileri gezerek bu emeğin ve kültürün yaşatılmasına verdiğimiz önemi bir kez daha vurguladık” ifadelerine yer verdi. 

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür de ahilik teşkilatının bin yıllık gelenekle esnaf ve sanatkarı geleceğe taşıdığını vurguladı.

İskilip Tamirci, Ekmekçi ve Kahveciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Uslu da bu yıl Ahilik Haftası etkinliklerinin geçen yıllara göre çok daha kapsamlı olduğunu söyledi.

Etkinlikte Sabri Çiçekci ve Kutay Çiçekci’ye ait fotoğraf sergisi ile rölyef sanatçısı Hüseyin Kolay’ın sergisi yoğun ilgi çekti. (Haber Merkezi)

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —