YENİDEN YAŞAYAN İSKİLİP KALESİ İÇİN, FİKRET KISAR’DAN TAAHHÜT

YENİDEN YAŞAYAN İSKİLİP KALESİ İÇİN, FİKRET KISAR’DAN TAAHHÜT

Bilindiği üzere İskilip kalesi üzerinde bulunan evler yıkılarak yaşayan kale unvanını kaybetmişti.

İskilip Kalesi’ne yaşayan kale unvanını tekrar kazandırmak için harekete geçilmesi gerektiğini belirten Kısar, İskilip Kalesi üzerine aslına uygun tek katlı tarihi İskilip evi yapmayı taahhüt etti.

İSİAD Başkan Vekili Fikret Kısar Beypazarı ve Göynük turizmini canlandırma projeleri içerisinde bizzat bulunduğunu, özellikle Beypazarı evlerinin restorasyonunun yörede bulunan şirket ve şahısların bir veya birkaç evde benden denerek Belediyeye destek olunarak yapıldığını belirtti.

Bolu Göynük’te ise tarihi evler ve zafer kulesinin Kültür Bakanlığı kredi ve destekleriyle restore edildiğini aktaran Kısar, yıkılanların aslına uygun yapıldığını söyledi. 

Kısar konu hakkındaki açıklamasının devamında, “İskilip OSB, Sulu Tarım ve  İnanç turizmine kafa yorup, bizzat elini taşın altına koyan bir İskilipli olarak İskilip kalesinde yıkılan evleri yeniden canlandırıp turizme açabilmek için  Beypazarı örneğindeki gibi, İskilip kalesi üzerine aslına uygun tek katlı tarihi İskilip evi yapmayı şahsım adına taahhüt ediyorum. İskilip içinde ve şehir dışında yaşayan iş insanlarını İskilip Belediyesi’nin başlatacağı kampanyaya davet ediyorum” dedi.     

GÖLET PROJESİ ADETA KUŞA ÇEVRİLMİŞTİR

Kısar açıklamasının devamında,  “5 yıl önce İl Genel Meclis Üyesi Doğan Uçar,Kayaağzı, Yukarı Örenseki, Aşağıörenseki muhtarları ile dönemin Tarım Bakan Yardımcısı Bolulu  Fatih Metin ile DSİ’de Kayaağzı ve Yukarı Örenseki göletlerini programa aldırmış akabinde İhsan Kulalı beyin bakan başdanışmanı olması ile göletler proje ihalesine hazırlanmış, 2 Ağustos 2023’de proje ihaleleri yapılmış ve hatta 11 Ağustos’ta firmalara yer teslimi yapılmıştı. DSİ 5.Bölge Müdürlüğünden alınan, aldığımız teyitli bilgiye göre 2209 dönüm araziyi sulayacak Kayaağzı Göleti iptal,12200 dönüm araziyi sulayacak ve bölgenin en büyüğü olacak olan Yukarı Örenseki Göleti gövde yüksekliği 57 metreden, 29 metreye düşürülerek adeta kuşa çevrilmiştir.

5 YILLIK EMEK DUMURA UĞRAMIŞTIR

İSİAD, İstarge, yöre muhtarları, bir kaç bürokrat ve İskilipli gençlerle yürüttüğümüz 5 yıllık emek dumura uğramıştır. İskilip bağ ve bahçeciliğini ayağa kaldırıp çocukluğumuzdaki İskilip için bölge siyasetçilerini göreve davet ediyoruz. İskilip’in kurtuluşu sulu tarım, inanç turizmi ve OSB’dir. Tekerimize çomak sokan olursa bizzat Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz. 50 yıldır İskilip’e hastahane, hapishane ve okul haricinde başka bir şey yapılmamıştır” ifadelerine yer verdi.